Het weer op Madeira

Het Weer op Madeira

 

Weersverwachting vandaag en komende dagen

 • Funchal, Madeira
  juni 29, 2022, 8:04 pm
  Meest zonnig
  Meest zonnig
  23°C
  vochtigheid: 60%
  windsnelheid: 9 m/s NNO
  Windstoten: 11 m/s
  UV-Index: 0
  zonsopgang: 7:03 am
  zonsondergang: 9:19 pm
  Verwachting juni 30, 2022
  dag
  Meest bewolkt
  Meest bewolkt
  22°C
  windsnelheid: 6 m/s NNO
  Windstoten: 11 m/s
  max. UV-Index: 12
  Verwachting juli 1, 2022
  dag
  Sober (betrokken lucht)
  Sober (betrokken lucht)
  22°C
  windsnelheid: 5 m/s N
  Windstoten: 9 m/s
  max. UV-Index: 4
  Verwachting juli 2, 2022
  dag
  Af en toe bewolking
  Af en toe bewolking
  23°C
  windsnelheid: 3 m/s NNW
  Windstoten: 6 m/s
  max. UV-Index: 4
  Verwachting juli 3, 2022
  dag
  Af en toe bewolking
  Af en toe bewolking
  23°C
  windsnelheid: 4 m/s NNO
  Windstoten: 8 m/s
  max. UV-Index: 8
  Verwachting juli 4, 2022
  dag
  Af en toe bewolking
  Af en toe bewolking
  22°C
  windsnelheid: 6 m/s NNO
  Windstoten: 10 m/s
  max. UV-Index: 11
  Verwachting juli 5, 2022
  dag
  Meest bewolkt
  Meest bewolkt
  22°C
  windsnelheid: 3 m/s NNO
  Windstoten: 6 m/s
  max. UV-Index: 4
   

Leeno’s Restaurant – Funchal – Madeira – Portugal

A small restaurant located at the seafront of the Lido (Funchal – Madeira Island). They are a passionate, young and driven team that awaits you with a smile.

Madeira News

The latest (English) news from Madeira Island. This magazine collects the latest news items from various English news websites from Madeira, using RSS feeds, which will be compiled (only news related to Madeira) by the editors and then released for publication. Magazine short-link is https://news.madeirazine.com


 

Windguru Weersverwachting

De volgende grafieken zijn afkomstig van Windguru. Klik op de Windguru logo voor uitgebreide weersverwachting voor de komende dagen.

Madeira

Porto Santo

 

Weerbeeld (satelliet) Actueel:

Sat24.com IR Satellite Loop


Laatste infrarood satellietbeeld afkomstig van Sat24.com. Meer Meteorologische Satelliet beelden kunt u hier zien.

 

Windrichting Actueel:

 

UV Straling (zonnekracht) actueel:

Bovenstaande informatie over de huidige UV straling sterkte boven Madeira is afkomstig van KNMI / TEMIS


Welcome / Bem-vindo – Restaurante Cidade Velha

Taste and experience the Old Town of Funchal. The restaurant is the ideal start and end station for your visit into the picturesque Old Town.

Legendary Travel DMC – Your partner in Madeira Island, Portugal

DMC based in Madeira Island, specialized in the organization and coordination of events, walks, thematic tours, tailor made programs & incentive travel support.


 

Weergemiddelden

Madeira heeft een subtropisch klimaat dat heel gelijkmatig en zacht is. ´s Zomers kan het acceptabel warm zijn en ’s winters is het mild. Door het jaar heen liggen de temperaturen tussen de 16° C – 22° C en de watertemperaturen tussen 16° C – 20° C.
Zoals in de meeste landen op het noordelijke halfrond is januari één van de koudere maanden, al is koud een relatief begrip met een gemiddelde dagtemperatuur van 18° C en een nachttemperatuur van 13,3° C. Verder heeft een dag circa 7,4 zonuren. Rekent u op 7 regenachtige dagen en de watertemperatuur is circa 20° C.
Februari heeft een gemiddelde temperatuur overdag van 18,5° C en ’s nachts 13,1° C. Het aantal zonuren stijgt naar 6,1 en er zijn gemiddeld 6 regendagen. De watertemperatuur bedraagt circa 18° C.
Het weer in deze maand verschilt niet veel met dat van februari. Zo is de temperatuur overdag ongeveer 18,5° C en ’s nachts daalt het tot 13,6° C. Het aantal zonuren bedraagt 6,4 met gemiddeld 7 regenachtige dagen. De watertemperatuur blijft 18° C.
In april stijgen de temperaturen een klein beetje. De dagtemperatuur is circa 19,6° C en ´s nachts daalt het tot 14,2° C. Ook komt er meer zon: ongeveer 7 uur per dag. April telt gemiddeld slechts 4 regendagen en de watertemperatuur stijgt iets tot 19° C.
In mei begint het voorjaar echt op gang te komen met een temperatuur overdag van 20,4° C en ’s nachts 15,4° C. Het aantal zonuren stijgt naar 7,9 en gemiddeld komen er slechts 2 regendagen voor. De watertemperatuur blijft hetzelfde, 19° C.
In juni kunt u rekenen op gemiddelde temperaturen van overdag 22,1° C. De nachten worden al zwoeler met een gemiddelde temperatuur van 17,5° C. Toch daalt het aantal zonuren weer naar 6,4 gemiddeld. Prima wandelcondities dus, ook omdat er slechts rekening hoeft te worden gehouden met één regenachtige dag in deze maand. De watertemperatuur stijgt een graadje tot 20° C.
Het kwik stijgt tot gemiddeld 23,6° C overdag en daalt tot 18,8° C ´s nachts. Het aantal zonuren is 7,9 en gewoonlijk regent het niet in juli. De watertemperatuur kan 22° C bereiken.
In augustus is overdag de temperatuur ongeveer 24,6° C en ’s nachts circa 19,6° C. Deze maand kent de piek aan zonuren: 8,4 gemiddeld per dag! Er moet een regenachtige dag zijn en de watertemperatuur is ongeveer 24° C.
Deze maand heeft gemiddelde temperaturen van 24,7° C overdag en 19,4° C ’s nachts. Het aantal zonuren bedraagt nog steeds 7,4 per dag en houdt u rekening met 2 regenachtige dagen. De temperatuur van het water bedraagt circa 24° C.
In oktober begint het iets af te koelen: overdag 23,6° C en ’s nachts 18,2° C. Ondanks het feit dat er gemiddeld 7 regenachtige dagen zijn kunt u toch ook rekenen op circa 6,5 zonuren per dag. De watertemperatuur is nog steeds behaaglijk: 23° C.
Nu ‘dalen’ de temperaturen tot overdag ongeveer 21,5° C en ’s nachts 16,2° C. Het zou kunnen regenen in het Natuurreservaat van Madeira en in de hoofdstad Funchal komen soms regenbuien voor. November heeft weliswaar gemiddeld 8 regenachtige dagen, maar evengoed toch nog 5,3 zonuren per dag. De temperatuur van het water is circa 18° C.
In december stijgt het kwik overdag tot 19,6° C en daalt het ’s nachts tot 14,2° C. De regenbuien komen vooral in het noorden voor, rekent u op 7 regenachtige dagen in deze maand. Het aantal zonuren per dag bedraagt gemiddeld 4,9 en de watertemperatuur is 20° C.

Verder ….
De zuidkust heeft de meeste zonneschijn uren en een lagere luchtvochtigheid. Op andere delen op Madeira kan de gemiddelde luchtvochtigheid boven de 80% liggen. Dit komt doordat de wolken meestal vanuit het noorden het eiland benaderen en, dankzij de hoge berghellingen, daar blijven hangen. Daarom kan de noordkust soms onbestendiger en vochtiger zijn dan het zuiden.

Het andere uiterste is de meest oostelijke punt van het eiland (Ponta do São Lourenço) waar het ontzettend droog is. Een groot contrast met de rest van het eiland. Hier valt weinig regen en de wind vanuit de zee is vaak wat aan de harde kant.

En als u naar Porto Santo gaat dan merkt u dat dit veel droger en heter is dan Madeira. Nog een ander uiterste!

Het Weer op Madeira